viernes, 29 de mayo de 2009

Comentari de la WQ "ON NEIXEN ELS PREJUDICIS?"

http://phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tabbed_w.php?id_actividad=3705&id_pagina=1

(Aquest comentari l'he fet també al bloc de Carles Alastuey)

Aquesta WQ, que he trobat al bloc de Carles Alastuey, m'ha cridat l'atenció pel tema que han triat i també, una vegada que l' he analitzada, pel desplegament de mitjans i eines que han emprat fent ús de les noves TIC, incloent vídeos per a la seua anàlisi i debat posteriors per part dels alumnes.

Em sembla que és una eina dinàmica que promou l'aprenentatge actiu i significatiu, implicant els alumnes en distintes tècniques relacionades amb les TIC, que potser fins aleshores no han emprat. Per tant em sembla innovadora i decidida.

A més, promou la reflexió conjunta i individual, analitzant els prejudicis que normalment solem tindre les persones cap als altres i a través de distintes activitats planteja una redefinició de les concepcions inicials.

Relacionant-la amb la nostra WQ, també té a veure amb el cinema, mitjançant la visualització i la producció de curts, que més tard es compartiran amb la resta del grup.

Pel que fa a la Interculturalitat ens situa en el pla de la reflexió de les nostres preconcepcions que estan força arrelades i són molt difícils d'eliminar, sobretot en la pràctica quotidiana, ja que la teoria és una altra cosa...

No hay comentarios:

Publicar un comentario