jueves, 28 de mayo de 2009

WQ: INTERCULTURALITAT I RESOLUCIÓ DE CONFLICTES A TRAVÉS DEL CINEMA A L'AULA

http://phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tablon_w.php?id_actividad=3715&id_pagina=3


Aquesta WQ, l'hem adreçada al professorat del 1r. cicle de l'ESO i està feta en català.

Donada la problemàtica observada a les aules, s'ha pensat fer un curs on participe tot el claustre de professors en acabar les classes, el mes de juliol.

L'objectiu és la reflexiò conjunta en petit i gran grup sobre els conceptes d'Interculturalitat i Resolució de conflictes i la problemàtica detectada a les aules.

S'ha acordat la confecció d'una WQ per a treballar el proper curs amb els alumnes del 1r. cicle d'ESO a l'aula d'informàtica.

El tema elegit ha estat treballar aquests conceptes a través del cinema, com un recurs potent que permet la reflexió, la interiorització, la identificació amb diferents personatges i ideologies..., i més tard el debat, la discussió, el consens...

En primer lloc seran els propis professors-es qui en grups treballaran i discutiran els conceptes i la problemàtica relacionada, així com l'ús del cinema com a recurs didàctic per treballar-ho.

Més tard confeccionaran uns dossiers informatius i un recull de pel·lícules que inclouen aquests temes amb activitats per a desplegar amb cada pel·lícula.

El mateix professorat haurà passat per un procés de reflexió, de consens i de selecció de materials i activitats que utilitzarà després amb l'alumnat.

1 comentario:

  1. De entrada el título de vuestra webquest me ha parecido de lo más sugerente. Enseguida me invitó a pasar dentro y profundizar en los contenidos que habíais creado. Mi primera felicitación, pues, va dirigida hacia la idea que de por sí resulta atractiva y motivadora.

    En segundo lugar, y profundizando más en los contenidos, me parece explosiva la mezcla de cine y TIC con educación. Si bien las relaciones didácticas tienen ya su experimentación en el campo de la educación, la concreción de una webquest basada en estas relaciones me ha parecido realmente interesante. Así, las actividades que llevan a la consecución de los objectivos propuestos son paulatinas, coherentes y atractivas. Como decís, a través del cine (y quisiera añadir, del uso de las TIC) se quiere aprender a conocer, aprender a hacer, aprender a vivir y aprender a ser, los cuatro pilares de la educación.

    Tan sólo una pega a nivel técnico: el hecho de que los enlaces a los documentos y webs recomendados en cada actividad esté al final y no desde cada sección. Desde mi experiencia personal interactuando con vuestra webquest me he encontrado que esta forma de estructurar que habéis creado genera confusión y resulta poco práctico.

    ¡¡Buen trabajo!!

    ResponderEliminar